Reactie plaatsen

Reacties

micha
2 jaar geleden

Hallo Charlotte,

Ik heb onlangs voor de eerste keer deelgenomen aan de bij- en nascholing verpleegtechnische handelingen bestaande uit een oefenmoment, theoretische toetsen die online gemaakt werden en een meetmoment waarbij de vaardigheden beoordeeld werden en wat verdiepende vragen werden gesteld.
Je vroeg mij om feedback te geven op hoe ik jouw rol hierin heb ervaren.

Omdat ik nog in de opleiding zit heb ik als referentie de praktijklessen op school.
Wat ik goed vind aan jouw aanpak, is dat je coachend en uitnodigend vragen stelt zodat de verzorgende of verpleegkundige niet het gevoel heeft met het hoofd op het hakblok te liggen. Je voelt goed aan dat sommige collega’s de druk van het moeten presteren als belemmerend ervaren en daardoor dichtklappen. De informele aanpak en nonchalante vragen en aanwijzingen tussendoor werken geruststellend en voegen toe aan het vergroten van kennis.
Verder moet ik zeggen dat het een verademing is om te zien dat de kennis wordt gedeeld door iemand die daadwerkelijk vaardig en onderlegd is.

De toetsen zijn vooral niet te lang zodat de concentratie niet verloren gaat. De vragen zijn daadwerkelijk gericht op behoorlijke achtergrond- en protocolkennis.
Wel had ik af en toe wat moeite met de woordkeuze en vraagstelling zodat ik op het verkeerde been gezet werd.
Dit heb ik aangekaart en je hebt de tijd genomen om daar met mij naar te kijken. Ik voelde me daarin serieus genomen.

Als ik naar het leerhuis kijk, kan ik zien dat deze nog in de ontwikkelfase is. Ik denk dat er qua lay-out en leesbaarheid nog wat te behalen is. Inhoudelijk heb ik alles kunnen vinden wat ik zocht.
Ik stel mij wel de vraag omdat de protocollen niet direct gelinkt zijn aan Vilans hoe de actualiteit gewaarborgd wordt. Er worden geen datums van laatste herziening vermeld. De filmpjes zijn weliswaar af en toe wat minder van beeldkwaliteit maar geven mij een veel duidelijkere instructie dan ik de laatste tijd op school heb gekregen.

Al met al wordt ik blij van jouw directheid, open stijl van communicatie en degelijke vakkennis.
Ik hoop in de toekomst nog veel van je te mogen leren.

Met vriendelijke groeten,
Micha Rutten